Högvinst med tandläkare i Hedemora

Ingen vill ha ont. Tandvärk är inte roligt men kan förebyggas med god tandvård. Den får du hjälp med av din tandläkare i Hedemora. Akut eller förebyggande, din tandläkare är alltid beredd.

Hur dina tänder mår avspeglar sig direkt i din allmänna hälsa. Tänder som värker eller tänder som i övrigt inte sitter som de ska eller krånglar eller lyser med sin frånvaro gör att kroppen reagerar. Infektioner i tänder märks i form av värk och i svårare fall av feber.

Det bästa du kan göra för dig själv är att sköta tänderna dagligen. Tandborstning och att använda tandtråd gör mer än man tror. Det räcker dock inte riktigt till med bara de åtgärderna. Regelbunden kontakt med tandläkare behövs.

Vad kan en tandläkare hjälpa till med?

Svaret kan vara “det mesta”. Det börjar alltid med regelbundna undersökningar. Där kan man hitta problem och åtgärda innan det blivit stora problem. Man tar bort tandsten. Man lagar små hål eller gamla, trasiga lagningar. Röntgar för att hitta konstigheter. Tittar på hur tänderna växer.

Händer det annat får du mer hjälp. Kört omkull med cykeln och slagit ut tänder? Ont och obehagligt, men inte helt ovanligt. Tandläkaren hjälper även här. Vill tänderna inte växa rakt kan de förmås att räta till sig med lite hjälp. Förstås kan saknade tänder ersättas med olika metoder. De missfärgade tänderna som bär spår av åratals rökande och kaffedrickande kan få ny stilig färg med skalfasader eller blekning. Din tandläkare i Hedemora är bra till mycket.

24 Nov 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.