Att ta hand om tänderna är en framtidsförsäkring

Att regelbundet varje år besöka sin tandhygienist är smart. Det innebär nämligen att man i tidigt skede kan upptäcka hål i tänderna och redan på ett tidigt stadium ta hand om problemet.

Det innebär i sin tur att man sparar massor med pengar på tandvård. Pengar som man kan använda till roligare saker. Eller kanske inte. Drömmen kanske är att bleka tänderna. Med regelbunden tandvård kan de sparade pengarna komma väl till pass så att drömmen blir sann.

Det finns många olika kliniker som specialiserar sig inom olika områden. Men tänk om man kan hitta en tandläkarmottagning som har massor av olika behandlingar. Som återkommande kund har man ofta större chans att få tid snabbt. En bra idé kan vara att surfa runt på internet för att hitta tandläkare i närheten och för att få tips. Kan man hitta en klinik som gör de typer av behandlingar man önskar och som även har bra priser, ja då är det bara att boka en tid för konsultation.

Vilka behandlingar finns hos tandläkaren?

Att regelbundet besöka en tandhygienist ger kunskap om hur man bäst tar hand om sina tänder. De kontrollerar även mun- och tandstatus, ser på vad som gjorts innan och ser hur gamla lagningar klarar sig. Hos tandhygienisten tas röntgenbilder och man får veta om man har hål som behöver att lagas.

Vad kan man då behöva få hjälp med av en utbildad tandläkare? Beroende på vilken typ av tandklinik det gäller kan man få hjälp med följande behandlingar:

-Akuttandvård för den som slagit ut en tand eller fått akut tandvärk

-Tandimplantat för den som kanske förlorat tänder och önskar nya som skruvas fast med titanskruvar

-Tandblekning för den som vill ha ett vitare leende

-Bettskena som kan sättas in när man gnisslar tänder. Något som kan göra att man vaknar upp med huvudvärk.

Som sagt, det finns massor av olika behandlingar. Så läs igenom vad just din egen tandläkarmottagningen har för tjänster och vilka priserna är.

Dyrt med tandläkare

Ibland kan kostnaderna dra iväg om man har otur. Men då är det viktigt att man hör sig för om det finns någon typ av avbetalningsplan som man kan använda sig av. De flesta brukar ha en lösning som passar då tandvården är en viktig del av att ta hand om vår hälsa. På så vis kan man undvika att alla besparingarna måste tas för att avhjälpa problemet.

14 Oct 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.