Ett fläckfritt leende

Har tänderna blivit fläckade av koffein? En gammal lagning blivit missfärgad? Idag behöver man inte gå och bekymra sig för dessa detaljer. Det finns flera sätt att åtgärda problemet.

En av lösningarna är att skaffa skalfasader. En skalfasad ser precis ut som fasaden på den egna tanden. Förutom att den är finare förstås. Detta gör att man snabbt kan få en bländande tandrad att visa upp nästa gång man ska ut på stan.

Känner du dig osäker på om det är rätt att göra behandling med skalfasad i Malmö? Boka då tandläkaren för en konsultation. Det innebär inte att man måste göra behandlingen. Tvärtom. Man sätter sig ner tillsammans och pratar om behandling och resultat. Ofta kommer tandläkaren även med andra förslag då det ofta finns fler än en lösning.

Vad är en skalfasad?

Det är, precis som det låter, en fasad för tanden. Den är tunn och gjord av porslin. Med fasaderna kan man jämna tandraden, få fläckfria tänder, som tål kaffe och rödvin utan att bli fula igen. Men man kan även sätta fasader om en tand spruckit eller helt gått av.

Man tar röntgenbilder av tänderna för att kunna forma fasaderna efter de egna tänderna så att de ligger helt mot varandra. För att fästa dem måste man slipa lite i emaljen på tanden. Det innebär att de kommer att sitta där resten av livet, så det är bra att man tänker igenom sitt beslut noga. Om man är rädd om sina tänder så kommer fasaderna att sitta i runt tjugo år.

18 Mar 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.