Fixa till sneda tänder

En perfekt tandrad är drömmen för många. Få vill ha metallskenor i munnen för att få ordning på sina tänder, men nu finns det diskreta lösningar som fixar bettet, så att man kan våga le igen.

Det är inte många som föds med en perfekt tandrad. Ibland kan det vara tänder som är rejält sneda som tandvården tagit hand om i tidig ålder. Andra gånger är det små sneda tänder som kanske ingen annan stör sig på mer än en själv. Man kanske har lite mot överbett eller underbett.

Då kan man söka upp en specialisttandläkare som tittar på tänderna ifall det går att åtgärda problemet. Vid besöket hos tandläkaren ser man över tänderna så att behandlingen är lämplig. Man tar även foton och röntgenbilder samt gör ett tandavtryck.

Estetisk tandvård på ett diskret vis

Blir tänderna godkända för behandlingen får man genomskinliga skenor som nästan inte syns att sätta på tänderna. Var åttonde till tionde vecka får man komma på återbesök och kontroll och får nya skenor, till dess att korrigeringen av tänderna är färdig. Metoden kallas för invisalign och tillhör det som kallas estetisk tandvård.

Tandläkare som arbetar med invisalign i Stockholm är kunniga och erfarna så man kan tryggt kontakta dem för att få hjälp. Att ha fel eller en defekt på bettet kan medföra problem som huvudvärk och tandvärk. Det är därför en investering i sig själv att kontakta en specialist inom invisalign redan idag. Förutom en snygg tandrad så mår man bättre och blir en gladare person.

18 Dec 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.