Flera vägar till ett vitt leende

Det finns många olika möjligheter inom estetisk tandvård, så vilken ska du välja? Läs och lär dig mer om skalfasader, tandblekning och alla olika alternativ som erbjuds på marknaden.

Estetisk tandvård innebär all tandvård som inte är akut eller underhållande. Ett leende med vita tänder gör livet roligare och att le mot världen kan göra underverk. Men det är förstås svårt att göra det om man har missfärgade eller krokiga tänder.

För att komma tillrätta med detta finns en mängd olika behandlingar att välja mellan. Har du sneda tänder använder man inte längre den vanliga tandställningen. Idag finns tandreglering som kan sättas in utan att den syns, utan den klassiska rälsen. Fördelen med den nya tekniken är att det är ett mycket mindre ingrepp.

Olika vägar till ett vitt leende

För missfärgade tänder finns också alternativ. Blekning av tänderna kan göras på ett professionellt sätt och med mycket bättre resultat än med de konsumentprodukter man kan använda hemma. Dessutom får du ett bättre skydd mot inflammationer i tandköttet som riskeras vid tandblekning hemma. Ett alternativ till blekning är skalfasader av porslin eller komposit. Har du exempelvis synliga lagningar kan skalfasader vara ett bra alternativ, eftersom blekning då kan ge ett ojämnt resultat.

Fasaderna kan göras i porslin eller komposit, med olika fördelar. Porslin är något dyrare och ömtåligare men har längre livslängd än komposit. Båda alternativen skräddarsys för dina tänder av tandläkare i Malmö och ger ett direkt resultat och ett leende att vara stolt över.

6 Mar 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.