Gladare när du slipper tänka på ditt leende

Varför attraheras vi av lyckliga människor? Kan alla le som en filmstjärna? Vilken är hemligheten? Du kan påverka din attityd och din tandrad. Det behöver varken vara dyrt eller svårt.

Vid talfilmens början på 1940-talet ansågs det elegant att kunna röka snyggt. Vi har alla sett de stora stjärnorna i gamla svart-vita amerikanska filmer. Där användes cigaretterna som ett tillbehör som skulle ge ett lyxigt intryck och sofistikering. Lustigt nog, tycker vi idag i alla fall, skulle bolmandet kombineras med perfekta leenden. Nu vet vi att både kaffe och cigaretter riskerar att missfärga tänderna.

Människan har alltid letat efter sätt att rengöra munnen och få en väldoftande andedräkt. Grankåda, pinnar och stickor är några exempel på vad människor i Norden använde förr. Sedan kom Vademecum, Pepsodent och Stomatol. Inte bara säljande reklam utan även pekpinnar från fluortanten på 1970-talet har visat vägen mot ett vinnande leende.

Charm och framåtanda

Kanske har du peppat en kompis eller själv blivit coachad inför en jobbintervju? Det kan vi alla behöva inför tillfällen där vi vill göra ett gott första intryck. Självklart ska vi vara raka i ryggen, ha ett tryggt handslag och en lämplig erfarenhet för anställningen. Men underskatta inte din fysiska framtoning, där icke verbal kommunikation som ett glatt och trevligt ansiktsuttryck är viktiga parametrar.

Om du inte är nöjd med vad du ser i spegeln, tveka inte att diskutera möjligheten till tandimplantat med kunnig personal. Det kan vara en olyckshändelse, tandlossning eller sjukdom som gör att du behöver lite hjälp på traven. Du kan också få råd om hur du ska sköta din munhygien och hur du underhåller ditt fräscha yttre.

Läs mer om tandimplantat.

Skratta och bli glad

Somliga upplever att det är konstlat och ytligt att le. De tycker att bara äkta känslor ska avspeglas på utsidan. Men mycket tyder på att det är precis tvärtom. Alltså att du känner dig mer positiv om du först har visat fram ett glatt ansikte. Människan kan använda detta i många sociala situationer. Det kan fungera som något av en superkraft.

En annan fördel är att leenden är som ett universellt språk, som fungerar i alla kulturer. Dessutom smittar de. Den som besvarar det har svårt att rynka pannan eller uttrycka något negativt. En tredjedel av vuxna ler mer än 20 gånger på en dag, barn kan komma upp i flera hundra. Börja med att utmana dig själv och börja räkna.

24 Jul 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.