Hitta rätt med tandimplantat

För den som en längre tid haft besvär med tänderna är tandimplantat ett smart alternativ. Tuggproblem och smärtor vill ingen lida av. Problem behöver lösas. Implantat kan vara svaret.

För det mesta brukar tänderna fungera för de flesta. Man får något mindre problem med karies eller tandsten. Med rätt skötsel och regelbundna besök hos tandläkare och tandhygienist brukar problemen varken bli stora eller långvariga. Andra gånger har man mer otur och kanske får en tandskada eller en envis infektion.

En tandskada förorsakad av yttre våld, såsom en fallolycka, kan resultera i en tandlucka. En rotfyllning som fortsätter ge problem likaså. Ibland kan man behöva göra en mindre utredning för att komma underfund med hur man ska gå vidare. Ibland blir svaret tandimplantat.

Viktigt med samarbete med tandläkaren

När det handlar om en lite större behandling som tandimplantat i Malmö är det viktigt med förtroende. Du och din tandläkare behöver komma fram till beslut tillsammans. Vägen till en hel tandrad är lång och innebär vissa smärtor men ger också fantastiska resultat.

Hur går det till? Man sätter in skruvar i käkbenet först. Där ska sedan själva implantaten fästas. Först måste man läka och under tiden tillverkas dina implantat efter dina mått och i rätt tandfärg. När de sedan är på plats skiljer de sig inte från dina andra tänder i vare sig utseende eller funktion.

Se till att du har en tandläkare som du har förtroende för, som har hög kompetens och bra öppettider. Och lycka till med leendet!

13 Feb 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.