Hjälp vid akuta tandproblem

Akuta tandproblem kan uppstå när den vanliga tandläkarmottagningen har stängt. När man har akuta problem som inte kan vänta kan man kontakta en akuttandläkare, även obekväma tider.

Ett ilande i en tand behöver inte betyda så mycket. Det kan uppstå om man druckit varmt kaffe i kombination med att man har ätit en kall glass. Däremot om det blir värk som inte går över kan man behöva kontakta en tandläkare. Självklart är det inte meningen att man skall gå omkring med tandvärk.

Att man behöver söka akut tandvård kan ha flera olika anledningar. Utslagna tänder, fyllningar som gått sönder eller kronor som ramlat ut är några exempel. Tandvärk som blir mer och mer ihållande är också en god anledning till att kontakta tandläkaren. Är man osäker på om det är akut eller kan vänta kan man rådfråga akuttandvården om råd.

Hur hittar man akuttandläkare?

För att få tag i kontaktuppgifter till akuttandläkare kan man kontakta 1177.se och fråga om tips där. Är man på resa i Göteborg exempelvis och inte vet vart man skall vända sig kan man även googla efter ”akuttandläkare i Göteborg”. Då får man upp förslag på vilka akuttandläkare som finns tillgängliga på den aktuella orten.

Har man tandvårdsrädsla kanske man går och drar på tandproblemen i onödan på grund av oro. Det är bättre att kontakta akuttandvården omgående när problemen uppstår. Berätta direkt om både tandproblemen och en eventuell tandvårdsrädsla. Självklart gör tandläkarna allt de kan för att alla patienter skall känna sig lugna och trygga under behandlingen. Läs mer om akut tandvård på denna hemsida: https://www.akuttandvårdgöteborg.nu

19 Dec 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.