Hur mår dina tänder?

Tänderna är lika viktiga som resten av kroppen. Har man ont i en kroppsdel en längre tid går man till läkaren. Detsamma bör man göra om man har tandvärk. Låt en tandläkare se över dina tänder.

Hur bra man än tar hand om sina tänder behöver de ses över regelbundet. Vi har många olika bakterier i munnen som kan orsaka problem. Tandsten är även något många får problem med, detta kan man försöka undvika hemma själv. I annat fall kan de ta bort det hos tandläkaren. Tandläkaren har stor kompetens om tänder, och det första man gör när man kommer till en tandläkare är en undersökning. Det gör man med hjälp av röntgenplåtar i munnen. Efter detta ser de om det är något problem i tänderna eller om där är början på något problem. Då måste man stoppa och förhindra det direkt innan det blir ett större hål.

Vad man kan göra hemma

Det går att motverka problem med tänderna. Genom att ta hand om dem dagligen gör man det. Man bör borsta tänderna minst två gånger per dag, använda tandtråd och gärna munskölj och vara noggrann när tänderna borstas så man verkligen får bort allt. Genom att inte äta och dricka för mycket sött hjälper man även tänderna. Framförallt kolsyrad läsk med socker i är dåligt för tänderna. Låt även en tandläkare göra kontroller, gärna två gånger per år, men minst en gång. Gå till tandläkaren så fort du behöver det, då kan ni direkt stoppa eventuella problem med tänderna. Läs mer på tandläkaresolna.nu

17 Jan 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.