Inför tandläkarbesöket

Funderar du på hur det går till när du går till en ny tandläkarklinik? Det ska vi gå igenom här. Gör dina årliga besök hos tandläkaren för att hålla en god munhälsa, samt behandla problem.

När man går till en ny tandklinik börjar man ofta med att svara på några frågor. Där pratar ni om problem som tidigare har varit, om det är något de behöver tänka på mm. Sedan går ni över till undersökningen. Denna görs alltid när man går på tandläkarbesök.

Tandläkaren kollar igenom munnen med hjälp av en sond, ett smalt instrument med en krok på. Med hjälp av en spegel får man då en klar bild av alla tänderna. Det gör inte ont när de använder sonden, har man dock ett hål som upptäckts kan det kännas när den kommer dit. Är tandytan mjuk kan det tyda på hål i tänderna.

Gör din del hemma

För att hålla en god tandhälsa behöver man ta hand om tänderna även på hemmaplan. Det är faktiskt den viktigaste delen. Tänderna ska borstas minst två gånger per dag. För att få bort alla matrester och liknande behöver man även använda tandtråd. Tandtråden kommer åt på ställen som inte tandborsten når.

Det känns alltid fräscht att avsluta med en bra munskölj, dessutom är det bra för tänderna. Utöver detta kan man också tänka på att inte äta och dricka för mycket socker. Framförallt kolsyrad läsk med socker i är skadligt för tänderna. Sköt din tandvård hemma för bättre tandhälsa. Läs mer om tandhälsan på denna sida: tandläkaremalmö.com 

31 Jan 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.