Nya tänder på ett kick

Idag går det att göra mycket inom tandvården som löser de flesta problem som man kan ha. Det går till och med att ersätta en eller flera tänder som man tappat eller på annat sätt behöver förnya.

Det finns mycket som kan påverka tändernas skick så pass att de måste dras ut. Skador, sjukdomar, medicinering, kost och leverne kan påverka mer än man tror. Men det kan även vara så att man saknar tänder i munnen från födseln eller för att tanden fått dras ut på grund av för mycket lagningar. Vad än anledningen är så går det att skapa och sätta in nya tänder på den, eller de, tändernas plats. Tänder som ser precis ut som den som fattas i både färg och form.

Funktion och utseende

Beroende på var tänder saknas så påverkar det både tändernas funktion och utseende. Därför kan man skapa precis vilken typ av tand som helst när man behöver ett tandimplantat i Hallonbergen. Med hjälp av ett första besök hos en tandläkare blir man undersökt för att man ska kontrollera käkbenets skick och hur tanden ska se ut. Det gäller både storlek, form och färg för att tanden ska passa så bra ihop som möjligt med de övriga. När tanden är tillverkad och klar kommer man sedan helt enkelt att skruva ner den i tandbenet och därefter har man en tand som sitter som berg. Det brukar bli så bra att man ganska snart har glömt bort sin nya tand.

19 Nov 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.