Smidig och enkel tandreglering

Det är inte alltid som tänder växer som vi vill. Många får problem med tänderna av olika orsaker. Det medförde ett långt lidande förr, men så är det inte längre. Idag tar vi hand om det enkelt.

Många äldre personer tänker på begreppet tandreglering med viss fasa. Förr i världen var många tandläkare erkänt hårdhänta. En tandställning tillverkades alltid i metall enligt standardmått och kunde inte tas ut förrän behandlingen var avslutad. Resultaten kunde säkert bli bra men det medförde smärta. Tandställningen var också i högsta grad synlig.

Idag är den tiden förbi. En tandreglering måste inte göra ont. Den måste inte heller vara synlig. Utan att förstöra varken utseende eller aptit kan man använda den till att få tänderna på plats. En tandreglering idag är också mer individuellt anpassad än den varit någonsin tidigare och utformad efter just dina behov.

Vi talar om Invisalign

Hur ser en modern tandreglering ut idag? Till att börja med utgår den alltid från patienten. Man utför noggranna mätningar av tänder och mun. Därefter tillverkas en tandställning i ett genomskinligt material. Du kan ta ut skenan närsomhelst, exempelvis vid måltider.

Under behandlingsperioden byts skenan varannan vecka. Detta gör förstås att dina tänder regleras bit för bit utan smärta eller andra problem. När behandlingen är klar får man ett permanent skydd som kan användas för att behålla tänderna i ett korrekt läge om så behövs. En tandreglering ska utföras i samråd med en erfaren tandläkare och kommer ge dig ditt gladaste leende någonsin.

2 Dec 2020

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.