Tänder som är som nya

Har du skadat eller förlorat några tänder är det enkelt att få rätt hjälp. Med nya och moderna metoder ersätts dina tänder med fasta implantat, och det känns faktiskt som dina egna tänder.

Exempelvis din tandläkare i Karlstad är expert på tandimplantat, så du behöver bara ringa dit och boka en tid för konsultation, för du kanske inte vet exakt vad som finns att välja mellan, eller om du behöver bryggor, kronor eller tänder med titanskruv. Kanske är du också orolig för att en tand ska se konstgjord ut, men nu kan man välja mellan olika nyanser, så att implantatet ser ut som din riktiga tand. Be din tandläkare att visa vad det finns för alternativ när det gäller moderna tandimplantat i Karlstad.

Varför titanskruvar är så bra

Många skaffar tandimplantat som är fästa med titanskruvar i käkbenet. Just ämnet titan är speciellt lämpligt för ändamålet, eftersom det växer ihop med käkbenet, så att tanden verkligen både känns och fungerar som en riktig tand. Förr i världen var ju alternativet en tandprotes, och den kunde både glappa och skava. Ett tandimplantat kan man tugga med precis som en riktig tand, så det känns helt naturligt.

Vilka åtgärder man kan göra just i ditt fall beror på hur tänderna ser ut. Kanske behöver man dra ihop en glugg eller så är gluggen så stor att där behövs ett tandimplantat. Har du skadat överdelen på en tand, kan man fästa en konstgjord ovanpå den tandstump som finns kvar. Tandläkaren ger dig tips.

29 May 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.