Tandhygienistens viktiga arbete

För att hålla dina tänder i god hälsa så bör du besöka en tandläkare regelbundet, men det är också lika viktigt att besöka en tandhygienist. Tandhygienisten hjälper dig att förebygga ohälsa.

Om du vill hålla en god munhälsa så bör du besöka din tandläkare för att få tänderna undersökta regelbundet, men det är också lika viktigt att även träffa en tandhygienist. Med hjälp från en tandhygienist så kommer du få tips på hur du bäst sköter om dina tänder och ni går igenom vad som kan förbättras. Tandhygienisten arbetar med ett förebyggande arbete och om du tar åt dig av de råd du får så kan du minska risk för ohälsa i munnen.

Daglig omvårdnad

För att dina tänder ska vara i allra bästa form så bör du sköta tandborstningen ordentligt och det är även mycket viktigt att använda tandtråd varje dag. Ibland kan det kännas jobbigt, och speciellt när man är trött, men det finns genvägar. Till exempel kan du köpa tandtråd på ett fäste, så kallade plackers, för med dem går det mycket enklare och snart är det gjort. Det är också bra om du sköljer munnen med munskölj dagligen.

För att underlätta tandborstningen så kan du investera i en eltandborste för den rengör tänderna ordentligt. Om du har svårt för att hålla kolla på tiden så är en eltandborste perfekt att ha eftersom de flesta talar om för dig att 2 minuter har gått, vilket är den rekommenderade tiden att borsta. Sköt om dina tänder, det lönar sig i längden! Läs vidare om tandhygienisten på denna sida: https://www.tandhygienistsolna.se/ 

18 Mar 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.