Viktigt med tandhygien även med tandimplantat

Tandimplantat är lösningen för dig som kanske slagit ut hela tänder eller delar av en tand. Det ger dig en tandrad som ser ut som ny. Om implantaten börjar lossna bör du fixa detta snarast.

Det finns många anledningar att ta hand om sina tänder. Ett tandläkarbesök då och då är nyttigt för att se till att allt som det ska. Men inte ens det är alltid tillräckligt för att uppnå den tandrad man behöver. Speciellt inte om olyckan har varit framme. När det till exempel blir vinter och halt är det lätt att halka till när man går på stan. Går det riktigt illa kan du samtidigt slå ut ett par framtänder. Då spelar det ingen roll hur väl du borstar eller med hur mycket fluor du sköljer. Det enda som kan rädda din tandrad då är tandimplantat. Ett slags ersättningständer som ser ut som och fyller exakt samma funktion som dina gamla originaltänder. Ditt leende blir som nytt och du törs återigen le med stort självförtroende och blotta dina tänder.

Förebygg lösa tandimplantat

Var dock uppmärksam på att du måste ta hand om dina tandimplantat. Precis som om de vore riktiga tänder. Många tror att eftersom tanden är konstgjord måste man inte rengöra och skölja den som vanliga tänder. Så är det inte. Om du inte sköter tandhygienen för dina konstgjorda tänder riskerar du att få implantat som sitter löst. De kan till och med lossna. Det går att åtgärda, men du kan förebygga det med god tandhygien.

26 Jan 2021

 

Att ta hand om tänderna är en av de viktigaste nycklarna till trivsel i livet. På god tandhälsa.se hjälper vi dig med tips och råd om tandhälsan. Håll koll – och slipp nya jobbiga tandläkarbesök.